Laurbærkirsebær

Posted by

Laurbærkirsebær(Prunus laurocerasus) er en stedsegrøn busk, der almindeligvis bruges til høje hække. Kirsebærlaurbæren er en hurtigavler, som du skal beskære mindst to gange om året, hvis du vil have en dejlig tæt hæk. De bedste beskæringsmåneder for hække er april og september.

Typer af laurbær

Forskellige laurbær er tilgængelige, som alle er stedsegrønne. Vær særlig opmærksom på vækstvanen: Prunus caucasica vokser oprejst, ideel til smalle hække; den portugisiske laurbær (Prunus lusitanica) dukker op i Holland, dette er en langsomt voksende smal laurbær med let blanke grønne blade, en ideel hækplante. Hvis portugisisk laurbær ikke beskæres, blomstrer den med små hvide blomster.

Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’ er speciel. Denne kirsebærlaurbær vokser hovedsageligt i bredden og kan endda tjene som bunddække. Laurel fås også som en plante på stammen eller som et træ. Ud over laurbær har vi også andre stedsegrønne hækplanter. Yew, buksbom og nåletræs hække er også stedsegrønne. Har du problemer med at vælge en hæk? Se vores video med forskellige typer hækplanter. Du vil straks se, hvordan man bedst kan plante en hæk. Eller læs vores blog om laurbærhække.

Karakteristik af Cherry Laurel

Plante: busk
Blomsterfarve: hvid
Højde: 100 til 600 cm
Blomstring: Maj
Sted: sol, delvis skygge, skygge
Jord: normal havejord
Mængde: 3 pr. Lineær meter
Beskær: April og september
Andet: vintergrøn

Vores laurbær kommer fra specialiserede avlere. Kirsebærlaurbæren indsamles kun efter din bestilling, så du er sikker på friske og sunde planter. Fra november til april er Prunus laurocerasus og lusitanica også tilgængelige fra den åbne jord med bare rødder. Plant kun hæk, når den ikke fryser. Kirsebærlaurbær fås i gryder hele året rundt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *